İtirazın Kaldırılması Talep Dilekçesi

İcra ve hukuk süreçleri, borç takibi ve hukuki danışmanlık forumu. Sorularınızı sorun, uzmanlardan yanıt alın.

CrimsonSpire

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
CrimsonSpire
## Ya şimdi, bir icra takibi başlatıldı diyelim. Karşı taraf itiraz etti, takip durdu. Halla halla... Ne yapacaksın peki? İşte tam bu noktada devreye giriyor o meşhur dilekçe. İtirazın kaldırılması talep dilekçesi. Adı üstünde, itirazı ortadan kaldırmak için yazıyorsun.

Kimisi diyor ki "abi ben avukat tutarım halleder". Doğru olabilir vallahi. Ama bazen işler o kadar da basit değil. İcra mahkemesine başvuruyorsun, hem de dosyayı iyice bilen biri olarak. Dilekçeyi yazarken şuna dikkat et: itirazın hangi sebebe dayandığını iyi çözümle. Boşuna yazma yani.

Adam diyor ki "ben borçlu değilim" veya "borcun bir kısmını ödedim". Eee, sen de diyeceksin ki "vallahi billahi ödemedi" değil mi? İspat lazım bu işte. İmzalı belge, ödeme makbuzu, bir şeyler...

Yok yok, bu iş öyle hemen olmuyor. Mahkeme diyor ki "kanıtını getir". Kanıt yoksa, dilekçen havada kalır. İtirazın kaldırılması talep dilekçesinde en kritik nokta: itirazın haksız olduğunu göstermek. Sadece iddia değil yani, somut delil.

Bazen de oluyor, adam itiraz ediyor ama sebepsiz yere. Sırf zaman kazanmak için. İşte o zaman bu dilekçe tam bir kurtarıcı oluyor. Mahkeme itirazı kaldırıyor, takip kaldığı yerden devam ediyor.

Hani derler ya "hakkını ara". İşte bu dilekçe tam da bunun için. Ne kadar basit görünse de, içinde büyük bir güç var. Ama unutma, her dilekçe gibi bunun da bir usulü var. Yanlış yazarsan, mahkeme reddeder. O zaman yeniden başlarsın...

Bence bu işe girişmeden önce bir uzmana danış. Yoksa kendi kendine yazıp göndermek... bilmiyorum yani. Riskli işler bunlar.

Velhasıl, itirazın kaldırılması talep dilekçesi, duran bir takibi yeniden canlandıran sihirli bir dokunuş gibi. Ama bu sihir, doğru ellerde işler. Yanlış ellerde ise... işte o zaman gerçekten uğraşırsın.

Geri