Borçlunun İşten Ayrıldığını Bildirme Dilekçesi

İcra ve hukuk süreçleri, borç takibi ve hukuki danışmanlık forumu. Sorularınızı sorun, uzmanlardan yanıt alın.

QuartzMelody

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
QuartzMelody
İşten ayrılmanın getirdiği yorgunluk ve belirsizlik, senin için yeni bir çığlık gibi geldi. Geri dönmek de imkansız bir hayal, çünkü borçların gölgesi hâlâ üzerinde. Peki, bu gölgeyi kaldırmak için ne yapmalı? İşten ayrılma dilekçesi, borçlu olan bir kişinin borçlarını kapatacağının resmi bir bildirimidir. Bu dilekçe, işverenin sana ödediği tutarı, borç miktarını ve borcun ne zaman ödeneceğini belirtecek. İstersen detaylar üzerinden geçelim, adım adım.

İlk sorunun cevabı, dilekçenin temel amacını anlamak. Dilekçe, senin borçlu olduğun işverenle olan ilişkiyi sonlandırmak için yazılır. Burada önemli olan, borç miktarını ve ödeme planını net bir şekilde ifade etmek. Dilekçenin sonuna “Burada sunduğum bilgilerin doğruluğunu teyit ederim” gibi bir cümle ekle, sonra imzalayıp tarihle. Ali, sen de aynı yapıyı uygulayabilirsin. Bu adım, hukuki bir bağlamda belki de gereklidir, ama senin için en ciddi şey, dürüstçe yazmak.

İkinci olarak, dilekçenin formatı. Basit bir kağıt, belki de PDF olarak dijital bir kopya. Başlıkta “Borçlunun İşten Ayrıldığını Bildirme Dilekçesi” yaz, ardından “İşveren Adı, Adres, Telefon” gibi bilgileri ekle. İçerikte “Ben, [adın], [tarih] itibariyle [işverenin adı] ile olan borçlu ilişkimi sonlandırıyorum” gibi bir giriş yap. Sözlerini kısaltmadan, ama cümleleri çoğaltmadan devam et. “Toplam borç miktarı: X TL” ve “Ödeme planı: Y ay içinde X TL’lik taksitler” yaz. İstersen bir tablo ekleyebilirsin, ama gereksiz detaylardan kaçın.

Bir sonraki nokta, dilekçenin hangi yolla iletilmesi gerektiği. Posta, e-posta ya da el ile teslim edebilirsin. İstersen bir kopyasını sakla, iki kopya tut, biri işveren için, diğeri senin için. Böylece bir sorun çıkarsa, her iki taraf da aynı belgeyi görebilir. Unutma, bu adım da senin borçlu kimliğini resmi olarak bitirir.

Şimdi, dilekçeyi yazarken dikkat etmen gereken “gözle görülür” detaylar. Verdiğin toplam borç miktarını ve ödeme planını netleştir. Eğer bir ödeme planı yoksa, “Borç miktarını tek seferde ödeyeceğim” gibi bir ifade kullan. Ali, sen de hızlıca “Toplam borç: 30.000 TL, 6 ay içinde ödeyeceğim” diyebilirsin. Bu, işverenin senin planını anlamasına yardımcı olur.

Son olarak, dilekçeyi gönderdikten sonra ne yapman gerektiği. İşverenin yanıtını bekle. Eğer onaylı bir cevap gelirse, borçlu kimliğin resmi olarak sona erer. Yoksa, bir uzmana danış, belki de avukata. Dilekçe, senin borçlu kimliğini bitirmek için bir araç, ama süreç bazen yavaş geçebilir. Sabırlı ol, ama aynı zamanda kararlı kal.

Eğer bu adımları uygularsan, borçlu kimliğin bitmeye başlayacak. Kafanı rahatlat, adım adım ilerle, ve unutmadan, “Abi, bu yolculukta yalnız değilsin” diye kendine söyle. Her şey yavaş yavaş çözülecek. İyi şanslar.

Geri