Hizmet Bedeline İlişkin İtirazın İptali Dilekçesi

İcra ve hukuk süreçleri, borç takibi ve hukuki danışmanlık forumu. Sorularınızı sorun, uzmanlardan yanıt alın.

ObsidianLagoon

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
ObsidianLagoon
Hizmet bedeline ilişkin itirazın iptali dilekçesi, aslında başkalarına karşı bir talebin geri çekilmesini belgeleyen bir adım. İtirazınızı iptal etmek istediğinizde, bu dilekçeyi doğru bir şekilde hazırlamak gerekir; çünkü belki de bir yanlış anlaşılma, eksik bilgi ya da değişen şartlar nedeniyle yaptığınız itirazın artık geçerli olmadığını düşünüyorsunuz. İşte bu noktada, dilekçenin içeriği, formatı ve sunum şekli, sürecin akışını belirleyecek; doğru yaparsanız, hakkınız olan şeyi geri kazanabilirsiniz.

Dilekçeyi yazarken, önce kendinizi tanıtmanız ve itirazınızın tarihini, hangi hizmet bedeliyle ilgili olduğunu net bir şekilde belirtmeniz gerekir. “Ben, [adınız soyadınız], [şirketiniz/kurumunuz] adına, 12 Nisan 2023 tarihinde yapılan hizmet bedeli itirazımın iptalini talep ediyorum.” gibi bir cümleyle başlamak, hem resmi bir dil kurar hem de okuyucuya ne hakkında yazdığınızı hemen gösterir. Bu cümleyi verirken, “abi, bu bilgiyi hatırlıyor musun?” gibi bir soruyla kendinizi hatırlatın; çünkü yazarken aklınızda net bir resim olması, dilekçenin akıcı olmasını sağlar.

Ardından, neden itirazın iptalini istediğinizi açıklamak gerekir. “Gerekli belgeleri eksik göndermiş olduğum için, hatalı bir itirazda bulunmuş bulunuyorum. Bu yüzden, yanlış anlaşılmayı düzeltmek adına iptal talebinde bulunuyorum.” diyerek, durumu açık ve samimi bir dille anlatın. Burada, “vallahi, bu konuda kafam karıştı。” gibi bir ifade, hem insanî bir dokunuş katmak hem de konunun ciddiyetini azaltmak için kullanılabilir.

Dilekçede ayrıca, karşı tarafın (örneğin, hizmet sağlayıcı) bu hatayı fark etmiş olup olmadığına dair bir soru eklemek faydalı olabilir. “Şirketiniz bu hatayı fark etti mi, yoksa hâlâ tarafınızdan bir teyit bekliyor musunuz?” gibi bir soru, karşı tarafın durumu değerlendirmesine yardımcı olur. Bu noktada, “billahi, eğer bu konuda bir eksiklik varsa, lütfen bize bildirin.” gibi bir talep, sürecin hızlanmasına katkıda bulunur.

Dilekçenin sonunda, iptal talebinizin karşı taraf için ne anlama geldiğini ve sizin için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak önemlidir. “Bu iptal talebiyle, artık hizmet bedeli konusunda tekrar bir itirazda bulunmayacağımı ve süreçle ilgili anlaşmazlıkların ortadan kalkacağını umuyorum.” şeklinde bir ifade, dilekçenin ruhunu tamamlar. Burada, “abi, bu adımı atarak hem sizin hem de benim için rahatlık yaratacağımıza inanıyorum.” gibi bir cümleyle, hem kendi duygularınızı hem de karşı tarafın rahatlamasını sağlamak isteyebilirsiniz.

Dilekçenin formatında, resmi bir imza, tarih ve iletişim bilgileri mutlaka yer almalıdır. “Tarih: 25 Nisan 2023, İmza: __” gibi bir satır, belgenin geçerliliğini artırır. Ayrıca, dilekçenin bir kopyasını saklamak, ileride ihtiyaç duyulacaksa referans olarak kullanılmasını sağlar. “Bu kopyayı da saklayacağım, çünkü belki ileride tekrar gözden geçirme ihtiyacı doğar.” gibi bir cümle, hem planlı bir yaklaşımı gösterir hem de okuyucuyu bilgilendirir.

Eğer dilekçeyi bir e-posta üzerinden gönderiyorsanız, e-posta gövdesine aynı bilgileri ekleyip, PDF formatında ek olarak gönderin. “E-posta ile gönderiyorum, ama PDF dosyası da ekli.” gibi bir not, karşı tarafın dosyayı kolayca bulmasını ve incelemesini sağlar. Bu aşamada, “abi, eğer dosyada bir eksiklik fark ederseniz, hemen bana haber verin.” gibi bir öneri, iletişimin açık kalmasını sağlar.

Son olarak, dilekçeyi gönderdikten sonra bir takip adımı atmak, sürecin ilerlemesini hızlandırabilir. “Gönderdiğim dilekçe hakkında bir geri bildirim alıp almadığımı 3 iş günü içinde kontrol edeceğim.” gibi bir plan, hem sorumluluk sahibi olduğunuzu gösterir hem de sürecin kontrolünü elinizde tutar. “Billahi, bu şekilde ilerlersek, her iki taraf için de net bir sonuca ulaşabiliriz.” diyerek, sürecin son aşamasına dair umutlarınızı paylaşabilirsiniz.

Bu adımları izlediğinizde, hizmet bedeline ilişkin itirazın iptali dilekçeniz, hem resmi hem de samimi bir dokunuşla hazırlanmış olur. Unutmayın, doğru bir dilekçe, haklarınızı korurken aynı zamanda karşı tarafla da barışçıl bir iletişim kurmanın anahtarıdır. Abi, bu süreçte sakin kalmak ve adımları dikkatli takip etmek, en iyi sonucu getirecektir.

Geri