Hacze İştirak Talep Dilekçesi

İcra ve hukuk süreçleri, borç takibi ve hukuki danışmanlık forumu. Sorularınızı sorun, uzmanlardan yanıt alın.

CoralRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
CoralRhythm
Hacze, iş dünyasında yeni bir başlangıç yapmanın heyecanını taşıyan biri olarak, senin için bu dilekçeyi hazırladım. Hacze ile işbirliği yaparken, karşılıklı fayda sağlayacak bir iştirak kurma isteğin doğrudan dilekçende yansıtılmalı. İlk akşam, kahvenin sıcaklığıyla beraber, düşüncelerini yazıya dökerek başlamak isteyebilirsin. Böylece, dilekçenin her satırında gerçek bir senin sesini bulundurur. Örneğin, “Sana değer katacak bir ortaklık hayal ediyorum, birlikte büyümeyi hedefliyoruz…” gibi cümleler, hem samimi hem de net bir mesaj verir. Abi, bu kadar doğallıkla yazmak, karşındaki kişiye senin gerçek niyetini gösterir, vallahi.

İkinci adımda, işin teknik detaylarını özetle. Hacze'nin hangi alanlarda uzmanlaştığını, bu uzmanlığın senin hedeflerinle nasıl örtüştüğünü anlat. Ama unutma, “gerekli” gibi cümleleri uzun uzun tekrarlamaktan kaçın. Bunun yerine, “Bu alanlarda birleştirerek, hem maliyetleri düşürürüz hem de rekabet gücünü artırırız” gibi tek bir cümleyle yola çık. Böylece, açılışta noktalama işaretleriyle duraklayarak okuyucunun dikkatini çeker, “…“ ile devam ederek merak uyandırırsın. Abi, bu noktada cümle uzunluğunu değiştir: kısa bir “Sana büyük bir potansiyel sundum.”, orta bir “İşbirliğimizle yeni pazarları açabiliriz.”, uzun bir “Bu ortaklık, hem senin hem de benim için sürdürülebilir bir büyüme ve uzun vadeli başarı sağlayacak, çünkü her iki tarafın da uzmanlık alanları çok iyi bir şekilde tamamlayıcı nitelikte.” gibi.

Üçüncü paragrafta, geçmiş deneyimlerinden bahset. “Önceki projelerimde, benzer bir iş modeliyle büyümeyi başardım, bu süreçte öğrendiğim en değerli ders, riskleri paylaşmanın ve birlikte karar almanın önemiydi.” gibi cümleler. Bu, Hacze'ye senin tecrübenin ve güvenilirliğin hakkında bilgi verir. Arada “billahi” gibi samimi bir vurgu ekleyerek, cümleyi “Daha önce de benzer projelerde, riskleri paylaşarak büyük başarılar elde ettik, billahi.” gibi bir şekilde sonlandır. Böylece, okuyan kişi kendini seninle aynı konumda hisseder, “sana da benzer bir başarıya ulaşma şansı var” gibi bir motivasyon verir.

Dördüncü kısmı, ortaklığın finansal yönlerini aç. “İştirak sözleşmesinde, sermaye katkılarının nasıl paylaştırılacağını, kar dağılımını ve risklerin nasıl yönetileceğini detaylandıracağız.” gibi bir ifadeyle, anlaşmanın maddi tarafını netleştir. Ancak, “katkı” ve “pay” gibi kelimeleri çok sık tekrarlamaktan kaçın. Bunun yerine, “sermaye” ve “kar” gibi farklı sözcüklerle, “İştirak sözleşmesinde sermaye katkıları ve kar dağılımı net olarak belirlenecek, risk yönetimi ise ortak bir sorumluluk olacak.” gibi bir cümleyle ilerle. Cümle uzunluğunu değiştirerek, “Sermaye katkısı 50/50 olacak.”, “Kar dağılımı ise performansa bağlı olarak belirlenecek.” gibi kısa ve orta cümlelerle destekle. İstediğinde “…” ile biten bir cümle ekleyerek, “Risk yönetimi konusunda ise …” gibi bir duraklama yapabilirsin.

Son paragrafta, Hacze için bir çağrı yap. “Sana bu ortaklığı düşündüğüm için çok heyecanlıyım, birlikte yeni ufuklar açabileceğimizi düşünüyorum. Bu sürecin sonunda, her iki taraf için de kazançlı bir sonuç elde edeceğiz.” gibi bir ifade. Ardından, “Bu konuda daha fazla konuşmak istersen, hemen bir telefon numarası bırakabilirsin, abi.” diyerek, samimi bir kapanış yap. Böylece, okuyucuya geri dönüş yapma imkanı sunarsın ve ilişkinin sıcaklığını korursun. Valla, bu şekilde bir dilekçe, hem profesyonel hem de samimi bir izlenim bırakır, Hacze'nin gözünde güvenilir bir ortak olarak yer almanı sağlar.

Geri